Arsip | Religi RSS feed for this section

Khutbah Surat Al-Lahab

25 Feb

oleh: Khofit Farikh, S.Th.I

(My Best Friend)

Innal hamda lillahi jami’an…

Qalallah wahuwa a’azzul qailin: inna qad uhiya ilayna annal adzaba ala man kadzaba watawlla. Shadaqallahul adzim. Amma ba’du faya ayyuhal ikhwah ittaqullah haqqa tuqatih, wahtammu bianna man yattaqi wayashbir fainnallah la yudhi’u ajral muhsinin.

Kangge mengawali uraian, khatib nimbali pribadi ugi para rawuh, mangga tansah ngreksa karunia iman, saha ihsan ingkang sampun katampi kanthi senantiasa niti-niti, mengevaluasi saha mengkoreksi ngantos dugi pundi diri kita nuhoni firmaning Allah saha sabdaning Kanjeng Rasulullah. Kanthi menika seiring saya celak dumateng winatese wekdal dugining ajal, mugi-mugi kualitas ketaqwaan kita saged tansaya manteb, bakuh, ideal jejeg lan istiqamah.

Sakterusipun mangga sami ngunjukaken puji atas beragam karunia Ilahi ingkang mokal kawilang, salah setunggal anugrah ingkang paling pertela bilih kita teksih pinaringan kesehatan, kesempatan, kekiyatan, saha kebersediaan, kemauan ngrawuhi ibadah mingguan shalat jum’ah berjama’ah. Mugi-mugi kempal kita sesarangan para sederek kaum muslimin ingkang nggadahi semangat berislam secara serius ing masjid menika njalari kita langkung menghayati piwucal agama lan ndadosaken ridha ilahi minangka tujuan puncak (nihayatul qashdi) saking sedaya kegiatan kita.

Sidang jum’ah rahimakumullah, ing siang menika khatib bade menguraikan pembahasan ngengingi kandungan surat al-lahab. Surat al-lahab ingkang artosipun latu kang monclak-monclak, sinebat ugi surat al-masad (tampar sepet). Ayate 5, 20 kalimat, 77 huruf.

Baca lebih lanjut

Iklan

Khutbah Idul Adha 1431 H

17 Nov

n1383212828_295129_5931862

Oleh: Khofit Farikh S.Th.I

اللهُ أكْبَرُ × 9 اللهُ أَكْبَرُ كَبِيرًا وَالْحَمْدُ لِلَّهِ كَثِيرًا وَسُبْحَانَ اللَّهِ بُكْرَةً وَأَصِيلاً، لاَ إِلَهَ إِلاًّ اللهُ وَلاَ نَعْبُدُ إِلاَّ إِيَّاهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ، لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ صَدَقَ وَعْدَهُ وَنَصَرَ عَبْدَهُ وَهَزَمَ الأَحْزَابَ وَحْدَهُ، لاَ إِلَهَ إِلاًّ اللهُ اللهُ أكْبَرُ، الله أكبر وَللهِ الْحَمْدُ.لْحَمْدُ للهِ الَّذِيْ إِيَّاهُ نَعْبُدُ وَلَهُ نُصَلِّى وَنَسْجُدُ وَإِلَيْهِ نَسْعَى وَنَحْفِدُ، نَرْجُوْ رَحْمَتَهُ وَنَخْشَى عَذَابَهُ إِنَّ عَذَابَهُ الْجِدَّ بِالْكُفَّارِ مُلْحَقٌ الحمد لله الذي جعل الحج والأضحية شعارا من شعائر الإسلام أشهد أن لاإله إلا الله الملك القدوس السلام وأشهد أن محمدا عبده ررسوله أرسله لإتمام أخلاق الأنام. اللهم صل وسلم على سيدنا محمد الداع الي دار السلام وعلي أله وأصحابه أجمعين ومن تبعهم بإحسان الي يوم الزحام.أما بعد، أيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ وَاخْشَوْا يَوْمًا لاَ يَجْزِي وَالِدٌ عَنْ وَلَدِهِ وَلاَ مَوْلُودٌ هُوَ جَازٍ عَنْ وَالِدِهِ شَيْئًا إِنَّ وَعْدَ اللهِ حَقٌّ فَلاَ تَغُرَّنَّكُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَلاَ يَغُرَّنَّكُمْ بِاللهِ الْغَرُورُ

Sedaya puji pangalembana namung kagunganipun Allah swt. Dzat ingkang maha sampurna. Namung atas rahmat kawelasanipun ing wekdal menika kita taksih pinaringan hidayah iman Islam, kesehatan saha kawilujengan. Alhamdulilah, wondene kita dipun takdiraken mukim wonten wilayah ingkang Insya Allah sanes kawasan rawan bencana. Kita wajib syukur sebab secara fisik kita temtu lakung beruntung dibanding sederek-sederek kita kang tertimpa bencana, sahingga dalam sekejap kedah pisah kaliyan para sederek ingkang dipun tresnani, dalam hitungan detik kedah kicalan griyanipun disapu lindu tsunami, kedah musnah banda gadahipun dilumat awan panas, kedah menandang kerugian tak terhingga sebab sabin pategalanipun rusak ketrrak banjir bandang. Ing wekdal kang cekak katah sederek kita sak bangsa sebab bencana alam ujug2 dados rondo, dados yatim piatu, dados pengangguran, bahkan dados jenazah. Estu wajib disyukuri wondene kita dipun anugerahi manggen ing wilayah kang aman. Mangga sami nderek nyenyuwun mugi para sederek kita kaum muslimin ingkang seda sebab berbagai bencana pinaringan manggih khusnul khatimah, mugi-mugi para kagem para sederek kita ingkang taksih wonten pengungsian pinaringan ketabahan saha keteguhan iman lan mugi-mugi sedaya bencana ingkang dipun tandang negeri kita pinaringan enggal ical sirna.

Baca lebih lanjut

Khutbah Oktober 2010

16 Okt

4490_1159371949480_1383212828_417261_7700412_n

Oleh: Khofit Farikh, S.Th.I

Innal hamda illahi jami’an washolatu wassalamu ‘ala sayyidina Muhammadin Asyrafil khalqi jam’an.

Qalallah wahuwa a’azzul qailin: walaqad karramna bani adam wahamalnahum filbarri walbahr warazaqnahum minat thayyibat wafdhalnahum ‘ala katsirim miman khalaqna tafdhila. Shadaqallahul adzim. Amma ba’du faya ayyuhal ikhwah ittaqullah haqqa taqwahu watazawwadu fainna khairaz zadit taqwa.

Sedaya puji pangalembana namung kagunganipun Allah swt. Dzat ingkang maha sampurna. Namung atas rahmat kawelasanipun ing wekdal menika kita taksih pinaringan kekiyatan kangge menghadiri ritual shalat jum’at berjama’ah minangka tanda bukti bilih kita taksih nggape dumateng piwucal agami. Mugi-mugi tekad kita kangge ngambah margining kautamen kasartanan ridhaning Ilahi sehingga kita manggih karahayon ing wanci gesang lan saksampunipun pejah mbenjang (filhayat waba’dal mamat).

Salajengipun khatib nimbali pribadi ugi hadirin, mangga kita tansah berusaha ngindaaken kualitas taqwa, kanthi cara ingkang sampun biasa kita mangertosi saking para muballigh, nyarujuki lelampahan pinuji lan nginggati lelampahan nista. Wasiyat takwa utawi ajakan amrih tansah berupaya nglampahi kesaenan lan nebihi keawonan menika perlu kawongsal-wasuli lan dados inti saking setiap khutbah para da’i, sebab menungsa menika titah kang asring khilaf lan supe, mboten cekap sepindah dituturi. Jalaran asring khilaf menikolah pangemut ugi ajakan takwa estu sanget mboten prayogi dipun walehi.

Baca lebih lanjut